Alt om mirkakelmolekylet l-arginine!

L-arginine.no

Velkommen til L-arginine.no et nettsted om det såkalte mirakelmolekylet l-arginine, som har så mange positive virkninger på kroppen ved sin medvirkning til dannelse av nitrogenoksid i kroppen. Forskningen på dette viktige temaet resulterte i nobels medisin pris i 1998 da bl.a. nitrogenoksid sin livsviktige funksjon for hjerte og kar systemet ble påvist.

Denne tildelingen av Nobelprisen har ført til at en rekke l-arginine produkter av varierende kvalitet har dukket opp på markedet. Samtidig har det dukket opp mer eller mindre tvilsomme påstander om hva inntak av l-arginine kan utrette i form av forbedret helse. Selv om det er mange dårlige produkter og lite dokumenterte påstander ute å går, er det like sikkert at det finnes mange produkter av god kvalitet og likeså veldokumenterte påstander om de mange positive effektene man kan oppnå ved å ta kosttilskudd som inneholder l-arginine i konsentrert form. Vi vil forsøke å komme tilbake til egne artikler med synspunkter og erfaringer med enkeltprodukter og forsøke å gå de mange påstander etter i sømmene.

Når man tar kosttilskudd i alle former er den individuelle effekten alltid varierende på samme måte som medisiner uten sammenligning forøvrig. For eksempel vil vi påstå at en person som lever veldig usunt i utgangspunktet, gjerne kun på godteri og gatekjøkkenmat, ofte vil få en mye sterkere a-ha opplevelse av å begynne på kosttilskudd fremfor en som lever veldig sunt i utgangspunktet. Dette fordi forbedringspotensialet er så vannvittig stort sett i forhold til den tidligere livsstilen. Det betyr imidlertid ikke at veltrente mennesker som har et sunt kosthold fra før ikke kan ha stor glede av et kosttilskudd med l-arginine. Man skal i denne sammenheng også ha de usynlige effektene i bakhodet, som effekter i form av den påståtte reduksjon av plakk i blodomløpet m.m.


Copyright © 2012. All Rights Reserved.